I brist på climategate som en förklaring framställs nu demokrati som en katastrof

Läser allt fler svenska artiklar som går ut på att FN måste ersättas, eller en ny världsordning komma fram. För den som vägrar inse när klimatbluffen inte längre går hem är det självklart att hela världens inställning till CO2-skatt är ett problem. För den som tror på klimatbluffen framstår världens ovilja att gå med på en CO2-skatt som obegriplig. För den som inte tror att Climategate hade en betydelse framstår oviljan att på klimattoppmötet teckna ett avtal med CO2-handel som en av hörnstenarna som oförståelig då mötet antog alla andra punkter som tidigare framförts som viktiga. För den som förstår, men av politiska skäl vill ha mer skatt och starkare stat kvarstår behovet att mala på om klimatskräckscenariot, utan att på något sätt erkänna kopplingen mellan den avslöjade klimatbluffen och ointresset för CO2-skatten.

I dag, som alla dagar?, skriver sydsvenskan frustrerat om klimattoppmötet. Denna gång att man på klimattoppmötet inte detaljerade hur 2-graders målet skulle uppnås. Det är samma 2-graders mål som de var med och malde på om som det viktiga (i tron att det målet automatiskt ledde till CO2-handel).  I själva verket antog klimattoppmötet alla punkter som det skandades om i sydsvenskan, utom just det viktiga undantaget CO2-skatt. Reinfeldt berättade efter mötet att inte ett enda land ville se högre utsläppsmål:

Det har inte kommit en enda förfrågan. Många har begärt mer pengar men ingen har uttryckt önskemål om skarpare utsläppsmål.

För många kom detta som en räddning i sista stund. För många var detta med att CO2-handeln inte pressades igenom ett fantastiskt resultat, åstadkommet kanske tack vare climategate, men i alla händelser åstadkommet av ett antal länders mycket starka övertygelse att CO2-skatt skulle vara av ondo. Understött av FNs egen rapport AVOID, som konstaterade att inte ens ett totalt CO2 stopp i morgon skulle göra det troligt att vi inte såg 2 graders temperaturhöjning (räknat från lilla istiden år 1750). Hellre än att fundera på varför CO2-skatt inte längre är lika självklar utanför Sverige som det var innan Climategate (som sydsvenskan knappt uppmärksamat) så funderar sydsvenskan på hur FN skall kunna ersättas med något annat som kan anta ett mål på en CO2-skatt. Ett par förslag har kommit fram från olika håll, lika cyniska och meningslösa som CO2-skatten. Man skulle kunna ta betalt per utandning, eller per barn, eller per timme solsken.

Under tiden, i världen utanför sydsvenskan, har även de stora ”main stream media” börjat andas tankar om att klimatet har ändrats förr. Med en viss humor får man konstatera att det annars är nätt och jämnt att vi i sydsvenskan just nu får veta att vi har mycket snö och svårframkomliga vägar. Detta nämns först i en liten artikel på sidan 17 i sydsvenskan. Hade det varit ovanligt varmt hade det nog funnits på förstasidan…

Kommentera

You must be logged in to post a comment.

%d bloggare gillar detta: