Den av Met Office utlovade släppningen av temperaturdata är tyvärr bara ännu en rökridå

I skuggan av climategate lovade Met Office att släppa de hemliga grunddata så att temperaturökningarna skulle kunna studeras av andra än välbetalda skräckscenarioföresåpråkare. Tyvärr visar det sig nu att detta löfte ersatts med att Met Office har istället bara släppt de i Climategate så kritiserade redan justerade temperaturdata, inte de grunddata som kommer från mätningarna. Det visar sig dessutom att den kod de släppt inte troligen är den verkliga koden för landindexet CRUTEM3 (det saknas data för 1885 men i indexet finns inga gap 1885), och det är dessutom inte den kod som används för att framställa HADCRUT index, som är det index som används för temperaturjämförelser i de stora klimatmodellerna.

Det är trots detta ett litet steg framåt, då före Climategate vägrade Met Office att släppa ifrån sig även dessa modifierade data, så även om det enda som finns tillgångligt nu är en delmängd av de kritiserade modifierade temperaturdata, så kan förmodligen fler vetenskapsmän, i likhet med de i Australien  och Ryssland, hitta fler ställen där det medvetet gjorts temperaturjusteringar som är orimliga, så att till slut grunddata släpps och sanningen om temperaturförändringen kan diskuteras baserat på fakta.

Nedan visas ett diagram som förklarar hur de modifierade data som nu släppts (och som bara är en delmängd av de modifierade data som används i klimatmodellerna), hänger ihop med de grunddata som behövs för att kunna kontrollera alla de förfalskningar som kommit fram i samband med Climategate, samt det index, HADCRUT, som används för klimatmodellerna.

Bild som visar det släppta temperaturjusterade datat relaterat till det önskade grunddatat och HADCRUT index

Kommentera

You must be logged in to post a comment.

%d bloggare gillar detta: